כל תהליך של שינוי הוא תהליך התפתחותי הדורש מסגרת פעולה ומרחב בטוח המאפשר התבוננות, בנייה ועיצוב מחדש של העצמי שלי. כיום אנו יודעים כי כדי להניע אנשים למציאות טובה יותר, יש לנהל תהליך מודע של שינוי.
לדברי החוקרים ד"ר פרוצ'סקה, ד"ר נורקוס, ד"ר דיקלמנטה בספרם "להשתנות לתמיד", השינוי הינו תהליך רציף וכי אנשים המבצעים שינוי מוצלח בחייהם הולכים במסלול צפוי ובר שליטה המתבצע בשלבים. קודם שלב קדם -ההרהור, שלב ההרהור, עובר לשלב ההכנה, מגיע לשלב הפעולה, שלב התחזוק ולבסוף שלב הסיום. המודעות של האדם לשלבי התהליך ולמקום בו הוא נמצא חשובה לאין ארוך, אך עוד יותר המרחב בו הוא פועל המאפשר את התקיימות כל השלבים בצורה בטוחה ומעודדת.
המרחב מתייחס לשני היבטים בתהליך השינוי שעד עתה לא קיבלו התייחסות משמעותית ויש לתת עליהם את הדעת כמרכיב שלא ניתן לוותר עליו. היבט אחד של המרחב הינו יצירה של "שדה" אחר, סטרילי אם תרצו, כמו המרחב שנוצר במפגש עם המאמן, המאפשר שיח על החלומות, ההודיות, המחשבות, המטרות, הערכים החשובים לי, הBeing שלי. שדה זה, בדרך כלל נמצא מחוץ לחיים השוטפים שלנו, מעין כניסה למימד אחר, שמנתק אותי רגע מהיום יום השוטף ומחבר אותי אל עצמי במקום פרטי שרק אני נגיש אליו. המרחב הזה מאפשר לי לעצב את עצמי ולהתמודד עם שאלות כמו: מי אני במיטבי? מהי ההצהרה האישית שלי? מה חשוב לי לקדם בחיי? מה השפע בחיי? ורישום של תובנות והבנות ביומן אישי שעולות תוך כדי תהליך עם המאמן או המנטור. כמו כן, המרחב מציע נקודת מבט נוספת על חיי ממקום שקט יותר, בהיר ורגוע ובעצם היותו ככזה הוא הופך למלווה הרשמי של תהליך השינוי אותו אדם עובר.
היבט שני של המרחב מתייחס למרחב שקיים בין הפגישות של המאמן, המנטור, המורה לבין המתאמן או הנועץ. מה קורה במרווח הזמן הזה? עד כמה אני מממש את ה Being שלי בחלק הזה? עד כמה אני מיישם את הנלמד במפגש בחיי היום יום ומאפשר לידע החשוב הזה להפוך להתנסות?
המרווח הזה בין המפגשים הוא פתח להתחלה חדשה, להתנסות מרגשת של יישום הידע הנלמד, הכרה באיכויות שזה עתה מצאתי בתוכי והפיכתם לצעדים קטנים לקראת השינוי המיוחל, ובעיקר לעשייה. אנו סבורים כי המרווח הזה שקיים בין המפגשים הוא משמעותי להצלחת התהליך כמעט כמו המפגשים עצמם. כי במרווח הזה בעצם קורה התהליך וראוי שהמאמן או המנטור, יהיה שם, נוכח כמי שרואה ואינו נראה, עד לתהליך מתרחש. הזמן הזה בין המפגשים הינו יקר ערך ועבודה בו יכולה להאיץ את השינוי. עבודה מצד המאמן, מנטור יכולה להיות עידכון על הנעשה, שליחת מסרים והודעות, משפטי חיזוק מסוג: משפטי העצמה ואולי יותר מכול נוכחות, תחושת ידיעה שהמאמן שם גם במהלך הדרך.
רכיב המרחב האישי בבי.פלוס.דו מספק מרחב בטוח ואישי לניהול תהליך של שינוי. המרחב משמש את האדם שעובר שינוי אך ללא ספק גם את המאמן המלווה או המנטור שמבקש להוליך במיומנות את תהליך השינוי בשיטה של pacing & leading ללכת עם הכיוון של המתאמן ולסייע לו לבחור בכיוון הטוב ביותר עבורו, מה שלעיתים המתאמן אינו מצליח לראות כיוון זה בגלל פרדיגמות מגבילות וחסמי הצלחה.
כפי שציינו קודם, במרחב האישי במערכת בי.פלוס.דו יש למתאמן הזדמנות לנהל כל תהליך שינוי, תהליך בו הוא יש חווית למידה שמאפשרת לעצב מחדש את העצמי שלו ממקום שקט, לא שיפוטי, ממימד אחר. בין אם האדם רוצה לשפר את מערכות היחסים בחייו או להשיג יעד כלכלי, בשני המקרים הוא נדרש לעבודה על הBeing שלו ומוטב שיבחר במרחב בטוח ומוגן. אנחנו מזמינים אותך להתנסות במערכת בי.פלוס.דו כפלטפורמה מצוינת לניהול תהליכים עם לקוחותייך וליצירת מרחב מקצועי-טכנולוגי פורץ דרך ומותאם אישית.
Comentarios